Github + Patreon = 21. századi tartalom

2017-nek nagy lendülettel vágtunk neki – és az elmúlt időszakban történt jónéhány változás-frissítés a SZÉKELYDATAverzumban. Ebben a bejegyzésben két dologról szeretnélek röviden tájékoztatni titeket:

  1. Az összes adatvizualizáció forráskódja mostantól elérhető, dokumentációval együtt a GitHub forráskód-megosztó portálon. És a dokumentáció is készülőben van.
  2. Ugyanitt létrehoztam egy projektmenedzsment-felületet is, ahol újabb adatvizualizáció- és adatelemzés-ötleteket javasolhattok, valamint figyelemmel követhetitek a már meglévő ötletek státuszát.
  3. Én gyakorlatilag egy Nutellakonverterként funkcionálok, az adatvizualizációkhoz megírt kódsorok száma egyenesen arányos az általam elfogyasztott mogyorókrém mennyiségével. Ezért az új ötletekhez szükséges Nutellás-vödrök (a “borkán” típusúak nem elég nagyok) finanszírozására létrehoztam egy Patreon-profilt ahol a SZÉKELYDATA támogatóivá, “patrónusaivá” válhattok, egy jelképes összeggel hozzájárulva minden adatvizualizációhoz.

Mindkét platformot hamarosan részletesen is bemutatom itt a blogon!

Köszönöm, hogy továbbra is követitek a SZÉKELYDATÁ-t, sok munka vár ránk az következő néhány hónapban – viszont nagyon nagy örömmel tölt el, hogy lassan, de biztosan bővül a SZÉKELYDATAverzum.


Erdők sneak peak

Nem titok, hogy már jó ideje egy öszetett vizualizáción dolgozom (adatfelfedező-felület, azaz “data exploratorium” típusú munka, akárcsak az egészségről, vagy a repülőkről szóló bejegyzés). Ennek témája elsősorban Románia és ezen belül Székelyföld fa-anyag exportja, célországokra, illetve fa- és anyagtípusokra lebontva. Ugyanakkor ez egy globális vizualizáció lesz, tehát a teljes fa-import-export információ elérhető lesz az világ összes országára. Valami ilyesmit kell elképzelni (de hamarosan jön a fő bejegyzés is):

Itt a fenyves hol a fenyves?

Itt a fenyves hol a fenyves?

 
 

Csala Dénes

adatblogger

0 hozzászólás

szólj hozzá | iratkozz fel ↓