Megvannak az I. SZÉKELYDATA adatvizualizációs pályázat eredményei!

Előszöris hatalmas köszönetet szeretnénk mondani minden résztvevőnek. A nagyon meredek kritériumok ellenére, számos magas színvonalú pályamunka érkezett be és az első kíírásra tekintettel ezt hatalmas sikernek könyvelhetjük el! Magabiztosan kijelenthetjük, hogy az erdélyi adatvizualizáció és objektív adatfeldolgozás jövője jó kezekben van!

Ugyanakkor hálás köszönet a több, mint egy tucat cégnek és magánszemélynek, akik a díjakhoz hozzájárultak. És kivételes köszönet a zsűrinek – akik verejtékes munkával értékeltek minden munkát és hasznos tanácsokkal látnak el minden pályázót!


A nyolctagú zsűri több kategóriában is pontozta a benyújtott pályamunkákat és nagyon szoros versenyben a következő eredmények születtek:

🥇 A verseny FŐDÍJÁT (2000 RON) egyértelműen Salamon Evelin (20, Kilyénfalva) és Rapa Erik (22, Nagyvárad) Tudásbázis alapú tisztitás és adat vizualizálás munkája nyerte! A zsűrinek nagyon tetszett a játékos és kultúrhű megközelítés:

  • “Egyértelmű, hogy ők készítették a legjobb elemzést és ők fordították a legtöbb energiát és időt a versenyre. A tisztitási folyamat zseniális.”
  • “Nagyon ötletes, szép, jól funkcionáló és még szórakoztató vizu is.”
  • “Legjópofább 🙂 “

🥈 A Legszebb adatvizualizáció (500 RON) díját Imets Tamás (18, Csíkszereda) nyerte, Székelyek a golyóbison… című munkájával!

  • “Szuper hogy Pythonban dolgoztál, nagyon szépen kódolsz.”
  • “Jó egyensúly az esztétika, elemzés és viz-típus változatosság között!”

🥈 Legjobb adatelemzésnek (500 RON) a zsűri Rétyi Dorottya (23, Csíkszereda) és Földi Zsuzsánna-Boglárka (23, Sepsiszentgyörgy) Munka és tanulás Székelyföldön munkáját választotta!

  • “Örülök, hogy megcsináltátoka d3 vizut, néhol lenne még rajta mit csiszolni, de jó ötlet volt ez a típusú ábra a kívánt adatok megjelenítésére.”
  • “A prezi is tetszett, számomra volt íve a történetnek amit el akartatok mesélni.”

🥉 Továbbá kiosztunk egy különdíjat a Legfiatalabb tehetségnek (400 RON)Balázs – Fülöp Mátyás (16, Marosvásárhely) Belépés az adatok világába vizualizációjáért.

  • “Fiatal tehetség, Tőbbnyelvű (3)”
  • “Korához képest okos kódot írt natívan. Vizuálisan nagyon erős színeket használt, de az oszlopos megjelenítés alapvetően elmondta a storyt.”

🥉 És még egy különdíjat a Legjobb kódnak (400 RON), amit Lőrincz Szabolcs-Botond (19, Csíkszereda) Székely(földi)ek pályája elemzéssel érdemelt ki.

  • “A kódolás, előfeldolgozás szépen vezetett, érthető, jól kommentezett. A gitlab repo rendezett – én ezt nagyon szeretem. Örültem, hogy egy html template-ben összefogtad az ábrákat és felvezető kommenteket is írtál hozzájuk. Annak is örülök, hogy minden bontásnál két ábrát mutattál (fő és %-os arány) – erre szükség is van. “
  • “+ a heatmap-ért”

🏅 A Nyílt kategóriában nem érkeztek pályázatok, ellenben úgy döntöttünk, hogy a forrásokat felhasználva kiosztunk további 3 Minidíjat. A beadott pályamunkákból 8 érte el a minimum pontozható szintet, ezért minden eddig nem díjazott résztvevőt 200 RON jutalomban részesítünk:

🏆 Minden versenyzőnek gratulálunk! – és reméljünk majd újra találkozunk a 2019-es kiadásnál!

Kedves nyertesek! Hamarosan fogtok hallani tőlünk a díjak átvételének lebonyolítását illetően és meghívást kaptok majd egy élő bemutatóra is, ami majd 2018 őszén kerül megrendezésre.

Ugyanakkor, az elkövetkezendő hetekben a nyerteseket majd egyenként meghívjük egy-egy vendég-bejegyzésre a SZÉKELYDATA blogra, ahol röviden majd bemutathatják a vizualizációjukat.

Üdvözlettel,
Csala Dénes
SZÉKELYDATA


 

 
 

Csala Dénes

adatblogger

0 hozzászólás

szólj hozzá | iratkozz fel ↓